Japán kaják
pocky(nem japán készítésű hanem hasonló)
Hozzávalók tésztához:
- 400 g liszt- 250 g rama
- 120 g porcukor
- 1 tojás
Díszitésre
- kókuszreszelék- reszelt fehér csoki
- reszelt étcsokoládé de nem muszáj étcsokoládé lehet sima csoki
- apróra vágott pörkört mogyoró vagy dió
- színes tortadara
Elkészítés
1.lépés A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal aztán, ha megvan, hozzáöntjük a tojást, meg a porcukrot, összegyúrjuk tésztává.2.lépés Ezután gilisztákat csinálunk belőle (10-12 cm-es ropikat), amit kisütünk. Félretesszük, hogy kihűljenek.
3.lépés Ha kész, tortabevonó étcsokoládét olvasztunk zacskójában. Kivágjuk a zacskó tetejét, és belemártjuk a pálcát. (Én addig nyomtam össze a zacskót, míg teljesen el nem lepte a ropit, csak egy kis fogó részt hagytam neki, kicsit lecsurgattam a zacskóba vissza, majd rászórtam a kókuszt, diót, mogyorót, csokit, tortadarát.)
4.lépés Ezután csinálunk támasztékot. Egy tálcát nekitámasztunk valaminek (falnak, gyümölcskosárnak, bárminek), az aljához pedig rakunk még egy tálcát, hogy L alakot kapjunk (oldalról nézve). Erre helyezzük a kész ropikat úgy, hogy a mártott része legyen alul, a fogó része felül, és hagyjuk dermedni.
sütés ideje : 20 perc
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
japán pocky |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése