2013. február 22., péntek

Japán Kaják

                                        Japán  kaják                                                   

                          pocky(nem japán készítésű hanem hasonló)

                                       Hozzávalók tésztához:

                          - 400 g liszt
                          - 250 g rama
                                       - 120 g porcukor
                          - 1  tojás
                         

                          Díszitésre

                         - kókuszreszelék
                         - reszelt fehér csoki
                         - reszelt étcsokoládé de nem muszáj étcsokoládé lehet sima csoki
                         - apróra vágott  pörkört mogyoró vagy dió
                         - színes tortadara
 

                           Elkészítés

                  1.lépés A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal aztán, ha megvan, hozzáöntjük a tojást, meg a porcukrot, összegyúrjuk tésztává.
                 2.lépés Ezután gilisztákat csinálunk belőle (10-12 cm-es ropikat), amit kisütünk. Félretesszük, hogy kihűljenek.
      
                 3.lépés
Ha kész, tortabevonó étcsokoládét olvasztunk zacskójában. Kivágjuk a zacskó tetejét, és belemártjuk a pálcát. (Én addig nyomtam össze a zacskót, míg teljesen el nem lepte a ropit, csak egy kis fogó részt hagytam neki, kicsit lecsurgattam a zacskóba vissza, majd rászórtam a kókuszt, diót, mogyorót, csokit, tortadarát.)           
               
                 4.lépés
Ezután csinálunk támasztékot. Egy tálcát nekitámasztunk valaminek (falnak, gyümölcskosárnak, bárminek), az aljához pedig rakunk még egy tálcát, hogy L alakot kapjunk (oldalról nézve). Erre helyezzük a kész ropikat úgy, hogy a mártott része legyen alul, a fogó része felül, és hagyjuk dermedni.

    
 

              sütés ideje : 20 perc
                     sütési hőfok: 180°C
                     sütési mód: alul-felül sütés



japán pocky
                                                            
                                   jó étvágyat                                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése